Nacsa Lőrinc: A gyermekvédelmi törvény szigorítása egy össznemzeti ügy – vendégszerző: Hezam Nóra

A balliberális politikai pártok és jogvédő szervezetek azzal támadták folyamatosan a magyar  kormányt, hogy nem indokolt a szigorú jogszabályi háttér a gyermekeink megóvásához, mert a  kockázat, ami miatt készült szerintük nem is létezik. A brüsszeli testület pedig korábban azt  állította: a források odaítélésének nem feltétele a magyar gyermekvédelem kérdése. Ez Brüsszel  szerint tagállami hatáskör.

IMG_0480

Ennek ellenére a téma újból-és újból felvetődik az uniós egyeztetéseken. Az EU-s források  folyósításával kapcsolatban a képviselő úgy fogalmazott: a vissza nem térítendő források járnak  Magyarországnak, a magyar embereknek és sajnos erősen érzékelhető a kettős mérce Brüsszelben, illetve egy látványos zsarolási technika Magyarország irányába. Majd hozzátette:  ideológiai kérdésekben nem értünk egyet, ezért történik mindez Brüsszel részéről.  

Hazánkat állandó offenzíva éri a keresztény értékek megőrzése és a hagyományos családi  értékeket erősítő intézkedések miatt. Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő szerint a 2022-es  gyermekvédelmi népszavazás óriási erőt adott a gyermekvédelemmel kapcsolatos  intézkedésekben és úgy fogalmazott, hogy „a gyermekvédelmi törvény szigorítása egy  össznemzeti ügy”. A finnek és svédek NATO-csatlakozásával kapcsolatban fontos hozzáfűzni,  hogy minden tagállam, így Magyarország támogatására is szükségük van – hazánktól meg is  kapta az igent -, de sérelmezzük, hogy Svédország és Finnország az elmúlt években rendre alaptalanul bírálta a magyar jogállamiságot. A magyar jogrendszert a maguk liberális képére formálni, amiből Magyarország köszöni nem kér.