Milyen szempontok alapján szavazok?

Rögtön az elején leszögezem: itt pártnév, politikus neve nem fog szerepelni. Értékek mentén voksolok, és nem pártok, hangzatos szólamok irányítanak. 

Tény, hogy konzervatív vagyok. Albrecht Erich Günter ezt írta: „A konzervatív alatt nem azt értjük, hogy ragaszkodunk a tegnaphoz, hanem hogy aszerint élünk, ami mindig érvényes.” Esetemben ez a Szentírás. Mindig érvényes marad. A világ megváltozik, megőrül, a feje tetejére akar állítani dolgokat, de a Biblia egészséges tanítása sziklaszilárdan áll. 

Michael Oakeshott így definiálta a konzervativizmust: „Konzervatívnak lenni tehát azt jelenti, hogy a jól ismertet előnyben részesítjük az ismeretlennel szemben, a járt utat jobban szeretjük a járatlannál, (…) a korlátozott többet jelent nekünk a korlátlannál, (…) az elegendő a bőségesnél (…)”

 

Az egyik szempont, mely a döntésemet segíti, hogy mely pártok állnak ki a teremtési renden alapuló család, férfi és nő szövetsége mellett. Félreértés ne essék. Nem ítélem el az LMBTQ-mozgalom tagjait. Mély emberi drámájukat megértéssel és diszkréten kezelem. Viszont egyetérteni nem tudok azokkal, akik ezt a vágyukat megélik, és ezt reklámozzák.  

Így nem tudom támogatni azt a pártot, vagy pártszövetséget, ahol akár csak fel is merül az a terv, hogy legalizálják az azonos neműek házasságát, vagy nagyobb teret adjanak azoknak a lobbistáknak, akik az LMBTQ-vallás tanait hirdetik, többek között fejlődésben levő gyermekek lelkét rongálva ezzel. 

 

A másik szempont, hogy az egyes pártok hogyan állnak a zsidó néphez. 

A Bibliában egy Bálám nevű ember ezt mondta Izráel népének: „Áldott, aki téged áld, átkozott, aki téged átkoz!” (4Mózes 24:9) Ez a mondás többször is elhangzik a Szentírásban, még Isten szájából is. Az Úr szereti az ő népét, azt viszont nem szereti, ha valaki bántja, szidja őket. 

 

Ezért nem tudok olyan pártra, pártszövetségre szavazni, ahol akár csak az egyik pártban is zsidógyűlölő ember, emberek vannak, akik, ha még csak viccből is, de náci karlendítést gyakorolnak. Ezt mélységesen elítélem. Elborzadok tőle. 

 

Ez a két fő szempont segít nekem abban, hogy kire is voksoljak. Nem könnyű a választás. De nem is olyan nehéz. 

 

A népszavazás sokkal könnyebb lesz. Tiszta a sor: 4 nemmel fogok voksolni. Miért? Ebből a videóból kiderül. 

Muzslai-Bízik Bencze

 A kép a 2018-as Országgyűlési Választáson készült